Journalist | Tekstschrijver | Redacteur | Rotterdam
Tekst

Stadsoevers: diverse artikelen over een bijzondere wijk

Stadsoevers

Stadsoevers is de naam van een nieuwe wijk in Roosendaal. Het vroegere industrieterrein achter het spoor en dicht bij het stadscentrum verandert in een nieuw stadsdeel. Een duurzame wijk met bijzondere gebouwen, gedurfde materialen, uitgesproken kleuren en veel groen. Met alle ruimte om te wonen, te werken, te ondernemen, te leren en te ontspannen. In opdracht van Boom van Mourik schrijf ik diverse artikelen voor de site. 

Desire of Innovation Hackaton
Samen slimme oplossingen bedenken door kunst, zorg en techniek met elkaar te verbinden, daar draait het om bij de hackaton in het Innovitapark. ‘Voeg sportscholen samen met verzorgingstehuizen en verander de naam in ‘vitaliteitshuizen’. Maak van de gang naar de koffieruimte een racebaan voor rollators.’
Meer lezen.

Duurzaamheid in Stadsoevers
In Stadsoevers speelt duurzaamheid een glansrijke hoofdrol. Zonnepanelen, veel groen en het gebruik van restwarmte dragen bij aan de ambitie van Stadsoevers om een van de duurzaamste wijken van Nederland te worden. Net zo belangrijk is ‘sociale duurzaamheid’. Als je in Stadsoevers woont, woon je daar niet anoniem maar bepaal je met elkaar hoe je wijk eruit ziet.
Meer lezen.

Opening Innovitapark
Het Innovitapark is een unieke broedplaats voor innovatieve ondernemers die zich richten op gezond leven, welzijn en zorg. Tijdens de feestelijke opening op 27 september bruist de energie door het pand. ‘Hier krijgen ondernemers de ruimte om te experimenteren en zo zorginnovaties te ontwikkelen.’
Meer lezen.

Lunchroom Effe Anders
Lunchroom Effe Anders in appartementencomplex de Douanier is dé place to be voor je dagelijkse kop koffie, Zeeuwse bolus of een broodje bal. Het team van Jan Brouwers is vastberaden om Effe Anders de beste zaak van Roosendaal te maken. Maar wel op hun eigen manier, net even anders dus!
Meer lezen.

Stadsoeversspel
Wat zijn de wensen van de bevolking voor het oostelijk deel van Stadsoevers? Dat wil de gemeente weten en daarom is het Stadsoeversspel gemaakt: op een ludieke manier mag iedereen meedenken en ideeën inbrengen.
Meer lezen.