Tekstschrijver | Rotterdam
Tekst

‘Het advies van mijn vader geef ik elke dag door aan mijn leerlingen’ – interviews leerkrachten Onderwijs010

Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, ze is áltijd enthousiast over haar passie: het onderwijs. ‘Ik wil mijn leerlingen meegeven dat ze hun dromen achterna moeten gaan. Kies voor wat je leuk vindt.’ Melahat Soyturk is kerndocent bedrijfseconomie op de lerarenopleiding van de Hogeschool Rotterdam.

Voor Onderwijs010 interviewde ik Melahat en nog 5 andere Rotterdamse leerkrachten over hun werk en wat hen drijft. De foto’s zijn van Rhalda Jansen.

‘Het advies van mijn vader geef ik elke dag door aan mijn leerlingen’ – Melahat Soyturk
‘Ik ga voor mijn leerlingen door het vuur’ – Ilona van der Zwan
‘In deze baan mag je gewoon legaal een egel kleien’ – Suzanne de Zwaan
‘Ik wil graag van betekenis zijn’ – Diana Rozendaal
‘Een zaadje planten dat uitgroeit tot iets moois’ – Alihan Birkye
‘Eindeloos veel te geven’ – Belinda van den Berg