Journalist | Tekstschrijver | Redacteur | Rotterdam
Tekst

Gemeente Rotterdam – Staat van de Jeugd 2017

De Staat van de Jeugd 2017 van de gemeente Rotterdam laat zien hoe het gaat met het kansrijk, veilig en gezond opgroeien van de Rotterdamse jeugd. Met de meeste Rotterdamse jeugdigen gaat het goed. Onderwijsresultaten verbeteren sinds een aantal jaar, net als het aantal baby’s dat met een gezond gewicht ter wereld komt. Minder kinderen hebben overgewicht en de meeste kinderen gaan prima met andere kinderen en volwassenen om.

Ook maken Rotterdamse jeugdigen zich minder vaak schuldig aan criminaliteit. Tegelijk laat deze Staat van de Jeugd ook zien waar minder of geen groei is. Het aantal jeugdigen met psychosociale problemen op het voortgezet onderwijs is fors. Het drugs- en alcoholgebruik is in de afgelopen jaren flink teruggedrongen, maar er is nu een lichte toename te zien.

Naast de digitale versie geeft de gemeente een publieksversie uit. De publieksversie bevat cijfers en ook interviews die de verhalen vertellen achter de cijfers. Ik interviewde hiervoor mensen die de verhalen achter de cijfers weergeven. Aan het woord komen een leerkracht, pedagogisch medewerker, jeugdhandhaver, bokscoach, vechtpsportleraar, jongerencoach, professor, maatschappelijk werker en verschillende jongeren over hun inzet voor de stad, school, werk en toekomst.

Ook verzorgde ik de eindredactie.

Klik op de afbeelding om het hele document met de interviews te bekijken.

Staat van de Jeugd 2017 cover

Kijk hier voor meer informatie over Staat van de Jeugd.