Journalist | Tekstschrijver | Redacteur | Rotterdam
Boekjes en meer

Concept en organisatie slotmiddag

Bewoners kleuren de buurt in en strijden in wijkquiz

De Rotterdamse woningcorporatie Havensteder wilde het contact tussen jong en oud in de wijk Bospolder Tussendijken verbeteren. Voor het project II Meet gingen 15 jongeren en 15 ouderen daarom met elkaar in gesprek. Havensteder wilde het project op leuke wijze afsluiten.

De interviews werden gepubliceerd in een huis-aan-huiskrant en zijn gebundeld in een boekje, zie ook II meet.  Samen met Bor Rooyackers organiseerde ik de slotmiddag en ontwikkelden we een aansprekend concept.

De jongeren en ouderen uit de interviews kwamen met z’n allen op 14 december 2011 bij elkaar. Havensteder had hiervoor een leegstaand winkelpand ter beschikking gesteld. Maar er waren ook waren andere betrokkenen uit de wijk, zoals de wijkagent.

Favoriete plekken

Tijdens de middag ‘kleurden’ de deelnemers de wijk in. Op een speelse en open manier vroegen we de jongeren en ouderen waar je in de wijk lekker kunt eten en waar het schoner kan. Maar ook wat hun favoriete plekken zijn, waar het veiliger kan en waar hun droomhuis staat. Daarvoor gebruikten we bordjes, speelgoedhuisjes, ballen en mini-containers die de deelnemers in de wijk plaatsten.

Markante uitspraken

Aansluitend volgde een quiz met vragen over de wijk. De jongeren en ouderen moesten in teams samenwerken waarbij er fanatiek tegen elkaar werd gestreden. De winnaars ontvingen een Wijkwijze – medaille.

Na afloop ontvingen de deelnemers een boekje met de foto’s en markante uitspraken uit de interviews. Dit boekje is gemaakt door Proforma

©MXDmedia.nl-0001