Journalist | Tekstschrijver | Redacteur | Rotterdam
Boekjes en meer

Swan Walk 2013 – (Z)waanzinnig evenement

Swan Walk 2013 – (Z)waanzinnig evenement

Swan Walk is het (z)waanzinnigste evenement in de wijk Rondom het Zwaanshals in het Rotterdamse Oude Noorden. De eerste editie vond plaats op 5, 6 en 7 juli 2013. Drie dagen lang hebben winkeliers hun deuren wagenwijd open gezet en gaven ze workshops, culinaire demonstraties, speciale kortingen en andere leuke verrassingen.

Swan Walk werd georganiseerd voor Sweatshop Deluxe, een onderneming in de wijk met een sociaal karakter. In de Sweatshop worden producten van jonge ontwerpers gemaakt door mensen die om wat voor reden geen werk hebben, met behoud van uitkering. Samen met Bert de Hoop en Isaac Monté van Sweatshop Deluxe was ik betrokken bij de organisatie, coördinatie & communicatie van het evenement plus de samenstelling en redactie van het programmaboekje.

Quote uit het persbericht: “Zo laat Kookpunt buiten op het Noordplein zien hoe je paella maakt. Proeven is verplicht! Bij Lily Scarlet kan je je om laten toveren tot een jaren 40 of 50 vamp: de visagist/stylist zet de mooiste make-up en draait victory rolls in je haar. Of ga lekker op de bank liggen bij Op De Sofa: interieurspecialist Carlien Kottmann ontfutselt je met haar blocnote je diepste woonwensen en geeft een advies dat je leven voor altijd verandert. En laat je in Spam meevoeren in de wondere wereld van dit design warenhuis…

Op de Sofa_web

Beeldend vormgever Chantal van Heeswijk exposeert haar werk in de winkel van Olga Korstanje en in enkele leegstaande panden vind je een foto-expositie, filmvertoning en werk van een skateboardkunstenaar. Verder kun je je laten fotografen in een takshita, een mooie feestjurk waarmee je eruit ziet als een prinses uit de 1001 nacht verhalen.

Barghaoul_3_web

Maak een bloemencorsage of beschilder keramieken mok. Bij de deelnemende restaurants kun je natuurlijk van alles gratis of met korting proeven. Ook diverse kleding- en meubelwinkels geven speciale korting. Natuurlijk zijn er speciale optredens, acts en muziek!

Haal vanaf vrijdag 5 juli in de winkel van Sweatshop Deluxe (Zaagmolendrift 35) de speciale stempelkaart. Bij de deelnemende winkeliers krijg je vervolgens een stempel als je bijvoorbeeld een workshop volgt. Lever na afloop je volle stempelkaart weer in bij Sweatshop Deluxe. Je ontvangt dan een tasje van ontwerpster Suzanne Hoenderboom, gevuld met leuke goodies. Er zijn er 250, dus op=op!”