Journalist | Tekstschrijver | Redacteur | Rotterdam
Tekst

s’MAAK magazine Schiedam – nummer 10

De allerlaatste s’MAAK, nummer 10, is verschenen. Het leukste magazine van en over Schiedam stopt. Ik schreef 4 artikelen.

Ik kom uit… de haven
Coert van Zijll Langhout verhuisde zijn bedrijf naar de haven van Schiedam. ‘De haven biedt zoveel kansen, er is onwijs veel en mooi werk.’
Meer lezen

Bijzondere plek: de Appelmarkt
Remco Meijer (37 jaar) is organisator, producent van evenementen en initiator van popfestival Where we’ve met. Voor Remco is héél Schiedam een bijzondere plek, maar van de Appelmarkt krijgt hij extra kippenvel.
Meer lezen

Interview met: Hilly de Jonge, eigenaar poppodium De Graauwe Hengst
Ze is de langstzittende kroeghouder en gaat nog wel even door. ‘Ik heb hier zoveel meegemaakt. Soms denk ik, ik had alles op moeten schrijven. Misschien… ooit, maar waar begin ik?’ De 76-jarige Hilly de Jonge runt al 44 jaar poppodium de Graauwe Hengst.
Meer lezen

Interview met: Dina Medina, Schiedamse zangeres
Dina Medina is een zangeres met Kaapverdiaanse roots, geboren en getogen in Schiedam. Schiedam is Dina’s geschiedenis, heden en toekomst. ‘Hier liggen mijn wortels. Bijna mijn hele familie woont hier, ik weet niet anders. Schiedam is mijn rustpunt.’
Meer lezen

Lees hier de hele s’MAAK#10

s’MAAK wordt gemaakt door Wij zijn FORT in opdracht van de gemeente Schiedam

Over s’MAAK: ‘een magazine over de binnenstad van Schiedam (s’Dam), waarin zoveel mogelijk ‘de Schiedammer’ aan het woord is. In de binnenstad van Schiedam gebeurt veel. Veel meer dan we zien, meer dan we weten. Een magazine om door te bladeren, te lezen en te delen. Met informatie over acties en activiteiten in de binnenstad. Met gedachtes en foto’s. Met mensen zoals u en ik.’