Journalist | Tekstschrijver | Redacteur | Rotterdam
Tekst

Rotterdam Vakmanstad – portret 6

Vakmanstad_Rotterdam_Elke_Schuller_vd_Heiden_

‘Mijn hart ligt echt in het onderwijs, ik vind het belangrijk om iets goeds te doen voor de wereld. Ik wil de leerlingen laten zien hoe leuk leren is, het kan één groot feestje zijn. Ik wil laten zien dat je iets kan bereiken als je weet wat je wilt. Dat je ergens kan komen als je je inzet, dat heb ik zelf ook ervaren.’ Elke Schuller – van der Heijden is groepsleerkracht groep 3 en bouwcoördinator op openbare basisschool de Globe. In dit portret vertelt zij over haar werk, Vakmanstad en haar wereld.

Rotterdam Vakmanstad ontwikkelt lesprogramma’s waarbij kinderen en jongeren op een duurzame manier leren omgaan met zichzelf, anderen, de omgeving en de wereld. Voor de site schrijf ik de rubriek Woorden als daden. Hierin vertellen leerlingen, leerkrachten, ouders en vakdocenten over welke rol Vakmandstad speelt in hun leven.

Lees het portret van Elke.

Fotografie: Khalid Amakran.