Tekstschrijver | Rotterdam
Tekst

Redacteur renovatie Roseknoop

De Roseknoop is belangrijk en druk kruispunt op Rotterdam-Zuid. Hier komen de 2e Rosestraat, Laan op Zuid, het Varkenoordseviaduct en de Beijerlandselaan samen. Het kruispunt krijgt een grote opknapbeurt, op 9 januari 2023 is de renovatie gestart. Het is een omvangrijk en langdurig project, bewoners, ondernemers en bezoekers moeten goed worden geïnformeerd. Sinds juni 2022 ben ik redacteur van het communicatieteam voor de Roseknoop. 

Zo schrijf ik artikelen en interviews voor diverse kanalen, teksten voor de website en stel ik de nieuwsbrief samen. Ook schrijf ik bewonersbrieven en houd ik samen met het communicatieteam de socialmediakanalen bij. Verder organiseren we bijeenkomsten, bijvoorbeeld voor wijkraden, ondernemers en bewoners en doen we mee aan de Dag van de Bouw. We werken vanuit de bouwkeet op de bouwplaats.

Achtergrond 
Onder de Roseknoop loopt een dijk, die in de jaren 50 van de vorige eeuw is aangelegd. De laatste jaren is de grond verzakt. Om het ook de komende 100 jaar veilig en droog te houden, moeten de dijk minimaal 50 centimeter worden opgehoogd. Ook alle kabels en leidingen moeten daarom worden vervangen. Rondom de Roseknoop komen meer dan 1000 nieuwe woningen, die moeten ook allemaal goed aangesloten zijn. De gemeente maakt de kruising ook veiliger voor al het verkeer en ook groener. Een groot en lang project dus, met veel werk aan de weg, afsluitingen en omleidingen voor de auto, tram en bus. In september 2024 zijn de grote werkzaamheden en omleidingen klaar. Straks is het gebied beter bereikbaar en stroomt het verkeer beter door. En ligt er een veilig, groen en mooi stadsplein.

Lees de nieuwsbrief van augustus 2023
Bekijk archief nieuwsbrieven
Facebook renovatie Roseknoop
Instagram renovatie Roseknoop