Journalist | Tekstschrijver | Redacteur | Rotterdam
Boekjes en meer

Kinderboek – Buck & Bor: de Boebelaas

Kinderboek waar je stiekem heel erg om moet grinniken

Samen met illustrator Michel Louis heb ik een kinderboek gemaakt, Buck & Bor: de Boebelaas. Buck & Bor gaat over de jongen Buck en zijn hond Bor. Buck is een zachtaardige jongen die zich nogal eens op zijn kop laat zitten door zijn buurjongen Wezel. Als Bor in zijn leven komt, een hond met rare fratsen en die nergens bang voor is, wordt Buck wat zelfverzekerder.

Bor blijkt uit een ver land te komen waar het heel normaal is dat honden op de salontafel liggen en in de keukenkastjes klimmen. Bor kijkt totaal onbevangen de wereld in en is voor niets of niemand bang. Een slimme charmeur, die wel weet hoe hij iets voor elkaar moet krijgen. Maar altijd met zijn hondenhart op de goede plek. Samen zorgen Buck en Bor ervoor dat Wezel en de Buurvrouw een toontje lager zingen. Hierbij spelen juf Afi en de Boebelaas een belangrijke rol. Buck en Bor is een vrolijk boek met een serieuze ondertoon, waar je stiekem heel erg om moet grinniken.

Op 11 en 12 oktober 2008 deden illustrator deden Michel Louis en ik mee aan het Open Deuren Weekend in Delfshaven waarbij creatieve ondernemers in Delfshaven het grote publiek een kijkje in de keuken gaven. 

Tijdens dit weekend hebben Michel en ik delen uit het boek geëxposeerd. Ook konden de bezoekers op de foto met de inspiratiehond van het boek, Bodie Beaudelaire, de Kroatische vuilnisbak die graag op salontafels ligt. Als extraatje kregen de bezoekers een boekenlegger van Buck & Bor mee naar huis. En enkele dagen later ontving iedereen een digitale foto met een persoonlijke groet van Buck & Bor…

Buckenborgroet

Het boek is nog niet uitgegeven maar daar kan zomaar verandering in komen.

Print