Journalist | Tekstschrijver | Redacteur | Rotterdam
Tekst

Havenkrant – Love in the port

Op een zaterdag sloeg Cupido toe. Joop: ‘Het regende en ik was aan boord van een schip dat een lading vismeel had gelost, grote stinkende plassen lagen op de kade. Ik struikelde vanaf de loopplank en viel zo voorover in de grootste plas vismeel! Als een verzopen kat liep ik langs Tiny’s kantoortje. Ze wenkte me naar binnen en vroeg wat er was gebeurd.’ Tiny: ‘Ik kon hem zo niet laten gaan natuurlijk, hij was altijd zo keurig verzorgd. Dat was ook wat me in hem aantrok.’ In de serie ‘Love in the port’ maken we kennis met liefdeskoppels uit de haven van Rotterdam.  Voor de Havenkrant interviewde ik 3 stellen die elkaar in de haven hebben leren kennen.

  1. Zij raakte al op jonge leeftijd besmet met het havenvirus. Hij werd verliefd op haar én de haven. De 32-jarige Lisette van der Pijl en 36-jarige Tim Joosen zijn bijna veertien jaar samen en hebben een zoontje.
    Lees het verhaal van Lisette en Tim.
  2. Van vismeel naar verkering: het liefdesverhaal van Joop en Tiny. Joop en Tiny Koudijs herkennen de Merwehaven bijna niet meer terug, de plek waar het in 1963 allemaal begon. Hij viel hier als 23-jarige waterklerk in een plas vismeel, voor de deur van het bedrijf waar zij als 20-jarige receptioniste werkte. De start van een lang leven samen.

    Lees het verhaal van Joop en Tiny.

  3. De omgeving van de Westerkade was in de jaren ‘70 het thuis van vele cargadoors die werkten voor nationale en internationale rederijen. Eddy werkte als assistent cargadoor bij Vrachtmail van de KNSM. Toen Angelina hier in 1976 kwam werken, veroverde ze Eddy’s hart met een appel.
    Lees het verhaal van Angelina en Eddy.