Journalist | Tekstschrijver | Redacteur | Rotterdam
Journalistiek

De Nieuwspeper – Marja van Katendrecht: ‘Rotterdam is de beste plek voor je eerste zoen’

‘Rotterdam is de beste plek voor je eerste zoen. Of de hoeveelste dan ook’. Voor de Nieuwspeper (onderdeel van Metro) ging ik met Marja van Katendrecht mee op tournee langs vier plekken die voor haar een belangrijke betekenis hebben. Over bruggen, zoenen en de relatie met jezelf.

Marja is ambassadrice voor Rotterdam en in die hoedanigheid zet ze zich in voor mensen in het Rijnmondgebied. Verder is ze presentatrice van de Nacht van de Kaap, landelijke bingoshows, meedoe-bioscoopavonden enmeer. Ze is te horen en te zien op de lokale radio en tv en met haar theatervoorstellingen trekt ze het hele land door.

Van Marja’s wijze woorden krijg je niet genoeg: ‘De wereld is van iedereen. Ik geloof niet in grenzen en in eigendom. Je moet het toch hier laten als je gaat. Ik zie het als mijn rol om mensen meer oog te laten hebben voor elkáár. Heb wat meer vertrouwen in de ander, wees wat liever. Iedereen probeert er iets van te maken in het leven, iedereen doet het op zijn of haar manier en probeert zijn best te doen. Iedereen wil gezien, erkend en geliefd worden door iets of iemand. Dat kan natuurlijk ook je hond of kat zijn.’

Lees het hele artikel.