Journalist | Tekstschrijver | Redacteur | Rotterdam
Op de lagere school schreef ik regelmatig stukjes voor de schoolkrant op de typemachine van mijn vader. Een van mijn eerste publicaties in 1985 was een futuristisch verhaal over computers in het jaar 2001 (met een vreemde fascinatie voor de dood). Daarnaast schreef ik schriften vol met zelfverzonnen verhalen.

Op de middelbare school werden mijn interesse voor geschiedenis en liefde voor lezen nog meer aangewakkerd. Op de typemachine van mijn vader tikte ik vlijtig vele werkstukken. Het harde slaan op de toetsen, het ‘ting’ als je aan het einde van de regel was, ik vond het heerlijk.

Na de havo studeerde ik twee jaar geschiedenis. In 1993 werd ik toegelaten op de School voor Journalistiek in Utrecht. Rubrieken bedenken, je verdiepen in een onderwerp en (een beetje) de tijd hebben voor het uitwerken van een verhaal… het waren de redenen waarom ik koos voor de specialisatie tijdschrift.

Beatrix

In 1997 studeerde ik af en ging op reis naar Zuid-Amerika. Eenmaal terug had ik verschillende baantjes. Zo werkte ik in 1998 twee weken voor koningin Beatrix. Voor haar 60e verjaardag had ze postzakken vol felicitatiepost ontvangen. Iedereen kreeg een bedankkaartje. Het was mijn taak om de adressen op de enveloppen te typen.

Ik nam mijn taak voor de koningin uiterst serieus. Ik las elke kaart en elke brief. Ik leerde toen dat er veel eenzame mensen zijn. Een man schreef dat hij alleen was maar hij woonde wel samen met zijn beste vriend, zijn kat: ‘Hij vint je zo lief Koningin. Als je op tv bent, geeft hij jouw kopjes.’

Mijn hart brak. Ik kon me zó goed voorstellen dat die meneer blij was met een kaartje van de koningin. Ik las de brieven met plezier en vond het mijn plicht de adressen zo netjes en liefdevol mogelijk op het etiket te typen.

Redacteur op onderzeeboot

Aan het einde van dat jaar kreeg ik mijn eerste (en laatste) vaste baan. Van 1998 tot 2004 werkte ik als redacteur voor de vakbond voor defensiepersoneel VBM | NOV & BBTV. Ruim vijf jaar schreef ik over het leven en de werkzaamheden van Nederlandse militairen. Een leerzame tijd vol boeiende reportages. Zo mocht ik onder andere een etmaal meevaren  op een onderzeeboot, schieten met geweren en meerijden op tanks.

Journalist en tekstschrijver

In 2004 – inmiddels van Den Haag naar Rotterdam verhuisd – besloot ik mijn droom te realiseren. Dat jaar ben ik voor mezelf begonnen als journalist en tekstschrijver. Sindsdien schrijf ik teksten voor print en online media voor verschillende opdrachtgevers.

Daarnaast houd ik me bezig met creatieve projecten en schrijf ik verhalen, zowel fictie als non-fictie.

De typemachine van mijn vader heb ik nog steeds. Zo nu en dan klinkt er nog even een ‘ting’.